23 24 ocak Mevlid Kandili

Bu konu SUMASALI tarafından 11 sene önce açıldı, 608 kere okundu ve 3 Cevap verildi.
SUMASALI
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 159
Yanıt Sayısı: 452
11 sene önce

MEVLİD KANDİLİNDE YAPILACAK DUA VE İBADETLER Bu gece Peygamberimiz Hazret-i Muhammed Mustafa’nın (S.A.V.) alemleri şereflendirdiği Veladet Gecesi’dir. Resulullah Efendimiz (s.a.v.) Rebiülevvel ayının 12’nci gecesinde kainatı şereflendirmişlerdir. Bu itibarla bu ayın 12’nci gecesi hicri senenin ilk kandilidir. Bu ay içerisinde mümküm olduğu kadar salat-ü selam getirmeli; Salat-ı Nariye, Salat-i Münciye(Salaten Tüncina) veya Salat-ı Fethiye okumaya çalışmalıdır. Bu gecenin manevi zenginliğinden istifade etmek için bir tesbih namazı kılmalı , bir de Hatm-i Enbiya yapmalıdır. Tesbih Namazına şu şekilde niyet edilir: Ya Rabbi, niyet eyledim rıza-yı şerifin için tesbih namazına. Ya Rabbi , bu gece teşrifleriyle alemleri nura gark ettiğin Habibin, başımızın tacı Resül-i Zişan Efendimiz’in hürmetine ve bu gecedeki esrarın hürmetine ben aciz kulunu da afv-ı ilahine, feyz-i ilahine mazhar eyle. Allâhü Ekber diyerek namaza başlanır. (Dua ve İbadetler, Fazilet Neşriyat)

Hun
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 1116
Yanıt Sayısı: 5482
11 sene önce
Allah razi olsun modum emegine yüregine saglik
hüsne
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 1
Yanıt Sayısı: 28
11 sene önce
Selamün aleyküm Sumasali, Tatlim acaba Hatmi Enbiya nasil oluyor? Yazarsan sevinirim cünkü ilk defa duydum. Merak ettim.
SUMASALI
Üyelik Zamanı: 12 sene önce
Konu Sayısı: 159
Yanıt Sayısı: 452
11 sene önce
Değerli kardeşimiz; Hatm-i Enbiyâ, mübarek gün ve gecelerde, evliyâullah ve tasavvuf ehli tarafından yapılmış ve tavsiye edilmiştir. Hz. Adem, Hz. Eyyûb ve Hz. Yûnus peygamberlerin (Aleyhimüsselam) okudukları ve Kur’an'da geçen dualardır. Hatm-i Enbiya, aşağıdaki terkib üzerine okunmaktadır: Önce Eûzü Besmele ile bir "Fatiha" ve üç “İhlas” okunur. Sevabı, başta Peygamberimiz (s.a.v) olmak üzere bütün peygamberlerin ve evliyanın ve meşâyih-i kiramın, din büyüklerinin, bu aziz dine hizmet edenlerin ruhlarına bağışlanır. Sonra: 1. 100 defa Salevât-ı Şerife Getirilir. “Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed” 2. 500 defa Hz. Âdem Aleyhisselâm’ın şu duası okunur: “Rabbenâ Zalemna enfüsenâ ve inlem tağfirlenâ ve terhamnâ lenekûnenne minelhâsirîn”. 3. 100 defa yine Salevat-ı Şerife getirilir. 4. 500 defa Hz.Eyyûb Aleyhisselâm’ın şu duası okunur. “Rabbi inni messeniyaddurru ve ente erhamürrahimîn” 5. Tekrar 100 defa Salevat-ı Şerife getirilir. 6. 500 defa Hz. Yunus (Aleyhisselamın) şu duası okunur. “Lâ İlâhe illâ ente Sübhâneke inni küntü minezzalimîn. 7. Tekrar 100 defa Salevat-ı Şerife getirilir. 8. 500 defa “Lâ havle ve lâ kuvete illâ billâhil’Aliyyil’Azîm.” 9. Tekrar 100 defa Salevat-ı Şerife getirilir. Görüldüğü gibi, Hatm-i Enbiyâ'da 500'er defa olmak üzere 4 duâ okunmaktadır. Bu duâların birincisi Hz. Âdem (a.s.)'in, ikincisi Hz. Eyyüb (a.s.)'ün, üçüncüsü Hz. Yunus (a.s.)'un, dördüncüsü ise bizim peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafâ (s.a.v.)'nın duâsıdır. Bu tertibi bitirince Cenab-ı Hakk’a duâ ve niyazda bulunulur. Selam ve dua ile...
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23561 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye eleanore3659
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)