Kimse Müslüman Olması İçin Zorlanamaz

Bu konu zeinarda tarafından 11 sene önce açıldı, 531 kere okundu ve 2 Cevap verildi.
zeinarda
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 13 sene önce
Konu Sayısı: 822
Yanıt Sayısı: 18529
11 sene önce

Kur’an-ı Kerimde hiç kimsenin müslümanlığı seçmesi kabul etmesi için zorlanamayacağını gösteren ayetler; Artık sen, öğüt verip-hatırlat. Sen, yalnızca bir öğüt verici-bir hatırlatıcısın. Onlara zor ve baskı kullanacak değilsin. (Gaşiye Suresi, 21-22) Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündekilerin tümü, topluca iman ederdi. Öyleyse, onlar mümin oluncaya kadar insanları sen mi zorlayacaksın? (Yunus Suresi, 99) Biz onların neler söylediklerini daha iyi biliriz. Sen onların üzerinde bir zorba değilsin; şu halde, Benim kesin tehdidimden korkanlara Kuran ile öğüt ver. (Kaf Suresi, 45) Dinde zorlama (ve baskı) yoktur. Şüphesiz, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allaha inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir. (Bakara Suresi, 256) Fakat onlar yüz çevirirlerse, sana düşen yalnızca apaçık bir tebliğdir. (Nahl Suresi, 82) De ki: Ey insanlar, şüphesiz size Rabbinizden hak gelmiştir. Kim hidayet bulursa, o ancak kendi nefsi için hidayet bulmuştur. Kim saparsa, o da, kendi aleyhine sapmıştır. Ben sizin üzerinizde bir vekil değilim.(Yunus Suresi, 108) Surat astı ve yüz çevirdi; Kendisine o kör geldi diye. Nerden biliyorsun; belki o, temizlenip-arınacak? Veya öğüt alacak; böylelikle bu öğüt kendisine yarar sağlayacak. Fakat kendini müstağni gören (hiç bir şeye ihtiyacı olmadığını sanan) ise, İşte sen, onda yankı uyandırmaya çalışıyorsun. Oysa, onun temizlenip-arınmasından sana ne? Ama koşarak sana gelen ise, Ki o, içi titreyerek korkar bir durumdadır; Sen ona aldırış etmeden oyalanıyorsun. Hayır; çünkü o (Kuran), bir öğüttür. Artık dileyen, onu düşünüp-öğüt alsın. (Abese Suresi, 1-12)

bahor
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 190
Yanıt Sayısı: 920
11 sene önce
Eger karsindaki kisi müslüman degilse sadece uyarabilirsin tabiki bunu da yapip yapmamayi iyi düsünerek , ama bir müslüman olarak ona örnek olarak islamin güzelliklerini anlatmaya calis fakar zorlama asla ve asla olmamamlidir.
azbilen1
Üyelik Zamanı: 11 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 19
11 sene önce
emri mağruf yapmak ,müslüman kardeşine anlatmak ,hatırlatmakta müslümanın vazifesi ve borcudur.Moda tabirle bizde inanıyoruz değip kibirlenmekte hoş değildir.Kibir de insanı hiç hayırlı mecralara götürmez.Taşekkürler sayın zeinarda.
Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.
  • 23561 Kayıtlı Üye
  • 16566 Konu
  • 143812 Cevap
  • Son Üye eleanore3659
Forumda Kimler Online (Şu anda 1 kişi Online)
  • ADMINISTRATOR (3)
  • SÜPER MODERATÖR (9)
  • MODERATÖR (1)